לימודים

Undergraduate
תואר ראשון
graduate studies
תארים מתקדמים
Departments
חוגי הפקולטה
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

ברכות לד"ר זיו בן ציון מהפקולטה לרווחה ובריאות, וד"ר לונה ג'מאל סלאמה מהפקולטה למדעי הטבע, על זכייתם במענקי מחקר וציוד בסכום כולל של כ־8.8 מיליון ₪ במסגרת תוכנית 'בראשית' של הקרן הלאומית למדע.
תוכנית 'בראשית' נועדה לעודד את חזרתם של חוקרים מצטיינים לישראל לאחר השתלמות פוסט דוקטורט בחו"ל. 'הזכייה בתוכנית "בראשית" מעידה על ההישגים המרשימים של החוקרים כבר בשלב מוקדם של דרכם האקדמית. מדובר באחת התוכניות היוקרתיות ביותר בישראל, והבחירה בשני חוקרים מאוניברסיטת חיפה משקפת את איכות המחקר שמתקיים כאן ואת התרומה המדעית והחברתית שאנו שואפים לקדם', אמר פרופ' אורן גזל אייל, סגן נשיא אוניברסיטת חיפה למחקר ופיתוח.
ד"ר זיו בן ציון, מהפקולטה לרווחה ובריאות, זכה במענק מחקר בסך כשלושה וחצי מיליון שקלים ובמענק ציוד נוסף בסך מיליון שקלים, על פרויקט STRONG שעוסק בהתאוששות מדחק כהזדמנות לצמיחה לאומית. מחקרו של ד"ר בן ציון עוסק בהתמודדות עם מצבי דחק וטראומה, ובוחן כיצד משברים יכולים להיעשות למנועי צמיחה חברתית ולאומית.
ד"ר לונה ג'מאל סלאמה, מהפקולטה למדעי הטבע, זכתה במענק מחקר על סך שלושה וחצי מיליון שקלים ובמענק ציוד נוסף בסך מיליון ושמונה מאות אלף שקלים. מחקרה של ד"ר ג'מאל סלאמה מתמקד בציר מוח־גוף ובפעילות של תעלות עצביות הרגישות ללחץ ומשפיעות על תחושות פנימיות בגוף ועל מצבים פיזיולוגיים שונים. זהו תחום מחקר בעל השלכות רפואיות נרחבות, לרבות הבנה של מנגנוני ויסות רגשי ופיזיולוגי.
האוניברסיטה רשמה השנה הישג מרשים נוסף: חמישים הצעות מחקר אישיות של חוקרות וחוקרי האוניברסיטה זכו במענקי מחקר של הקרן הלאומית למדע, נוסף על ארבעה מענקי ציוד שניתנו לחוקרים שנמצאים בשלבים מתקדמים של מחקריהם.
הישגים אלה מציבים את אוניברסיטת חיפה בחזית המחקר המדעי בישראל, ומשקפים את עומק העשייה האקדמית והחדשנות במגוון תחומים.🤝

#UniversityofHaifa #מדעים #מדע
... See MoreSee Less

1 day ago
ברכות לדר זיו בן ציון מהפקולטה לרווחה ובריאות, ודר לונה גמאל סלאמה מהפקולטה למדעי הטבע, על זכייתם במענקי מחקר וציוד בסכום כולל של כ־8.8 מיליון ₪ במסגרת תוכנית בראשית של הקרן הלאומית למדע.
תוכנית בראשית נועדה לעודד את חזרתם של חוקרים מצטיינים לישראל לאחר השתלמות פוסט דוקטורט בחול. הזכייה בתוכנית בראשית מעידה על ההישגים המרשימים של החוקרים כבר בשלב מוקדם של דרכם האקדמית. מדובר באחת התוכניות היוקרתיות ביותר בישראל, והבחירה בשני חוקרים מאוניברסיטת חיפה משקפת את איכות המחקר שמתקיים כאן ואת התרומה המדעית והחברתית שאנו שואפים לקדם, אמר פרופ אורן גזל אייל, סגן נשיא אוניברסיטת חיפה למחקר ופיתוח.
דר זיו בן ציון, מהפקולטה לרווחה ובריאות, זכה במענק מחקר בסך כשלושה וחצי מיליון  שקלים ובמענק ציוד נוסף בסך מיליון שקלים, על פרויקט STRONG שעוסק בהתאוששות מדחק כהזדמנות לצמיחה לאומית. מחקרו של דר בן ציון עוסק בהתמודדות עם מצבי דחק וטראומה, ובוחן כיצד משברים יכולים להיעשות למנועי צמיחה חברתית ולאומית.
דר לונה גמאל סלאמה, מהפקולטה למדעי הטבע, זכתה במענק מחקר על סך שלושה וחצי מיליון שקלים ובמענק ציוד נוסף בסך מיליון ושמונה מאות אלף שקלים. מחקרה של דר גמאל סלאמה מתמקד בציר מוח־גוף ובפעילות של תעלות עצביות הרגישות ללחץ ומשפיעות על תחושות פנימיות בגוף ועל מצבים פיזיולוגיים שונים. זהו תחום מחקר בעל השלכות רפואיות נרחבות, לרבות הבנה של מנגנוני ויסות רגשי ופיזיולוגי.
האוניברסיטה רשמה השנה הישג מרשים נוסף: חמישים הצעות מחקר אישיות של חוקרות וחוקרי האוניברסיטה זכו במענקי מחקר של הקרן הלאומית למדע, נוסף על ארבעה מענקי ציוד שניתנו לחוקרים שנמצאים בשלבים מתקדמים של מחקריהם. 
הישגים אלה מציבים את אוניברסיטת חיפה בחזית המחקר המדעי בישראל, ומשקפים את עומק העשייה האקדמית והחדשנות במגוון תחומים.🤝

 #UniversityofHaifa #מדעים #מדע

פרופ' ערן גפן מהחוג לביולוגיה וסביבה באוניברסיטת חיפה - קמפוס אורנים התראיין בנושא התיקנים החומים
הנפוצים בישראל להמשך הכתבה בלינק:
www.israelhayom.co.il/animals/article/18#oranim

#ביול #universityofhaifa 🌳🌲🌳 #oranim
... See MoreSee Less

1 week ago
פרופ ערן גפן מהחוג לביולוגיה וסביבה באוניברסיטת חיפה - קמפוס אורנים התראיין בנושא התיקנים החומים 
הנפוצים בישראל להמשך הכתבה בלינק: 
https://www.israelhayom.co.il/animals/article/18#oranim 

 #ביולוגיה #UniversityofHaifa #ביולגיה #מכללתאורנים #מכללתאורנים🌳🌲🌳 #oranim

במחקר חדש בהובלת החוקרים ד"ר יובל ורבר ופרופ' ניר ספיר, מהחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית באוניברסיטת חיפה, אליאור עדין מ"מוקד מחקרים החולה" במכללת תל חי, יחד עם עמיתים מאנגליה ומסין, נמצא כי למעלה מ־700 מיליון חרקים גדולים (בגודל של זבוב ויותר) חולפים בנדידה מדי שנה ברצועת שטח צרה בצפון ישראל, בין הים התיכון ממערב למדבר הסורי ממזרח. אזור זה מכונה "המסדרון הלבנטיני" ועד עתה לא היה כל מידע על נדידת חרקים בו. תנועת החרקים מתבצעת בגובה של מאות מטרים מעל הקרקע ומתואמת עם תנאי מזג האוויר: כיוון הרוח, הטמפרטורה והעונה. החוקרים מצאו כי חרקים רבים אינם נישאים עם הרוח אלא מצליחים לנווט בכיוון מועדף, גם כאשר הוא מנוגד לרוח.
יזמנו פרסום כתובת בנושא בעיתון "הארץ", אתר Ynet, אתר ערוץ 7 באנגלית ואתר Jewishpress:
במחקר שנערך באוניברסיטת חיפה ופורסם בכתב העת Proceedings of the Royal Society B , ביקשו צוות החוקרים לאפיין לראשונה את נדידת החרקים בשמי ישראל: לבחון את קנה המידה שלה, התזמון, הקשר למזג האוויר ומנגנוני הניווט המעורבים בה.

#universityofhaifa #universityofhaifastudies #אוניברסיטתחיפה #אוניברסיטת_חיפה #ביולוגיהאבולוציונית #biology #biologylab #biologystudent #YNET #ynet #JewishPress #jewishpress #עיתוןהארץ
... See MoreSee Less

2 weeks ago
במחקר חדש בהובלת החוקרים דר יובל ורבר ופרופ ניר ספיר, מהחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית באוניברסיטת חיפה, אליאור עדין ממוקד מחקרים החולה במכללת תל חי, יחד עם עמיתים מאנגליה ומסין, נמצא כי למעלה מ־700 מיליון חרקים גדולים (בגודל של זבוב ויותר) חולפים בנדידה מדי שנה ברצועת שטח צרה בצפון ישראל, בין הים התיכון ממערב למדבר הסורי ממזרח. אזור זה מכונה המסדרון הלבנטיני ועד עתה לא היה כל מידע על נדידת חרקים בו. תנועת החרקים מתבצעת בגובה של מאות מטרים מעל הקרקע ומתואמת עם תנאי מזג האוויר: כיוון הרוח, הטמפרטורה והעונה. החוקרים מצאו כי חרקים רבים אינם נישאים עם הרוח אלא מצליחים לנווט בכיוון מועדף, גם כאשר הוא מנוגד לרוח.
יזמנו פרסום כתובת בנושא בעיתון הארץ, אתר Ynet, אתר ערוץ 7 באנגלית ואתר Jewishpress:
במחקר שנערך באוניברסיטת חיפה ופורסם בכתב העת  Proceedings of the Royal Society B , ביקשו צוות החוקרים לאפיין לראשונה את נדידת החרקים בשמי ישראל: לבחון את קנה המידה שלה, התזמון, הקשר למזג האוויר ומנגנוני הניווט המעורבים בה.

 #universityofhaifa #universityofhaifastudies #אוניברסיטתחיפה #אוניברסיטת_חיפה #ביולוגיהאבולוציונית #biology #biologylab #biologystudent #YNET #ynet #JewishPress #jewishpress  #עיתוןהארץ

יותר מ־700 מיליון חרקים גדולים (בגודל של זבוב ויותר) חולפים בנדידה מדי שנה ברצועת שטח צרה בצפון ישראל, בין הים התיכון ממערב למדבר הסורי ממזרח – אזור המכונה "המסדרון הלבנטיני", שבו לא היה כל מידע על נדידת חרקים. תנועת החרקים מתבצעת בגובה של מאות מטרים מעל הקרקע ומתואמת עם תנאי מזג האוויר: כיוון הרוח, הטמפרטורה והעונה. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה ופורסם אתמול (10.7.2025) בכתב העת royalsocietypublishing.org/doi/epdf/10.1098/rspb.2025.0587
לינק לכתבה בynet.
www.ynet.co.il/environment-science/article/h1nneftvxg

@Nir Sapir

#ביולוגיה #biyology #ביולוגיהוסביבה #biologystudent y #biologystudent #אוניברסיטתחיפה #universityofhaifa #מדעיהטבע #ביולוגיה #מחקרים #ביולוגיהאבולוציונית
... See MoreSee Less

2 weeks ago
יותר מ־700 מיליון חרקים גדולים (בגודל של זבוב ויותר) חולפים בנדידה מדי שנה ברצועת שטח צרה בצפון ישראל, בין הים התיכון ממערב למדבר הסורי ממזרח – אזור המכונה המסדרון הלבנטיני, שבו לא היה כל מידע על נדידת חרקים. תנועת החרקים מתבצעת בגובה של מאות מטרים מעל הקרקע ומתואמת עם תנאי מזג האוויר: כיוון הרוח, הטמפרטורה והעונה. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה ופורסם אתמול (10.7.2025) בכתב העת https://royalsocietypublishing.org/doi/epdf/10.1098/rspb.2025.0587
לינק לכתבה בynet.
https://www.ynet.co.il/environment-science/article/h1nneftvxg

@Nir Sapir 

 #ביולוגיה #biyology #ביולוגיהוסביבה #biologystudent y #biologystudent #אוניברסיטתחיפה #universityofhaifa #מדעיהטבע #ביולוגיה #מחקרים #ביולוגיהאבולוציוניתImage attachment

פרופ׳ שגיא שניר, מהחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית והמכון לאבולוציה, ובשיתוף עם חוקרים מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן הצליחו לזהות אתרי אצטילציה ביונקים שונים, אשר קשורים באריכות חיים. אתר אצטילציה ספציפי מתייחס למיקום מסוים במולקולה, בדרך כלל בחלבון או בדנ"א, שבו מתבצעת פעולה כימית למולקולה.
האתגר שבו נתקלו היה להבדיל בין תכונה אבולוציונית של אריכות חיים לתכונה הקשורה עם אתר אצטילציה ספציפי.
במאמר אשר התפרסם לאחרונה בכתב העת מאמר בנושא זיהוי אתרי אצטילציה ביונקים שונים, אשר קשורים באריכות חיים, התפרסם לאחרונה בכתב העת www.nature.com/ncomms ניסחו פרופ׳ שניר, המתמחה באלגוריתמים בביולוגיה חישובית ובפרט בנושאי אבולוציה, ופרופ׳ חיים כהן מאוניברסיטת בר אילן, המתמחה בהזדקנות, מסגרת הסתברותית ובעקבותיה אלגוריתם השואף להפריד בין שני הגורמים ובכך לבודד את תהליך האצטילציה מעכב הזדקנות. הם הפעילו אותו על קשת רחבה של יונקים וקיבלו תוצאות חד־משמעיות.
האלגוריתם, יחד עם האבחנה הביולוגית, מאפשר בחינה של תופעות ביולוגיות נוספות וקשירתן להזדקנות.

#facultyofnaturalsciences #אבולוציה #UniversityofHaifa #ביולוגיהאבולוציונית #ביולוגיה
... See MoreSee Less

2 weeks ago
פרופ׳ שגיא שניר, מהחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית והמכון לאבולוציה, ובשיתוף עם חוקרים מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן הצליחו לזהות אתרי אצטילציה ביונקים שונים, אשר קשורים באריכות חיים. אתר אצטילציה ספציפי מתייחס למיקום מסוים במולקולה, בדרך כלל בחלבון או בדנא, שבו מתבצעת פעולה כימית למולקולה.
האתגר שבו נתקלו היה להבדיל בין תכונה אבולוציונית של אריכות חיים לתכונה הקשורה עם אתר אצטילציה ספציפי.
במאמר אשר התפרסם לאחרונה בכתב העת מאמר בנושא זיהוי אתרי אצטילציה ביונקים שונים, אשר קשורים באריכות חיים, התפרסם לאחרונה בכתב העת https://www.nature.com/ncomms ניסחו פרופ׳ שניר, המתמחה באלגוריתמים בביולוגיה חישובית ובפרט בנושאי אבולוציה, ופרופ׳ חיים כהן מאוניברסיטת בר אילן, המתמחה בהזדקנות, מסגרת הסתברותית ובעקבותיה אלגוריתם השואף להפריד בין שני הגורמים ובכך לבודד את תהליך האצטילציה מעכב הזדקנות. הם הפעילו אותו על קשת רחבה של יונקים וקיבלו תוצאות חד־משמעיות.
האלגוריתם, יחד עם האבחנה הביולוגית, מאפשר בחינה של תופעות ביולוגיות נוספות וקשירתן להזדקנות.

#facultyofnaturalsciences #אבולוציה #UniversityofHaifa #ביולוגיהאבולוציונית #ביולוגיה

🔆 ההרשמה לוועידה השנתית ה-53 למדע ולסביבה בעיצומה 🌍
9-8 ביולי 2025, באוניברסיטת תל אביב ⭐️

✅ הפורום הרחב ביותר לדיונים בנושאי מדע ומדיניות סביבתית.
✅ מקום מפגש למיטב המומחים בזירה הסביבתית בישראל.
✅ במה לשיח סביבתי פורה בין גופי ממשל, חוקרים ומומחים סביבתיים, מגזר עסקי, תעשייה, משקיעים, אנשי תקשורת, ארגוני חברה אזרחית והקהל הרחב.
שימו לב ❤ מס' המקומות מוגבל bit.ly/4kiYpBT

לפרטים ולהרשמה>> bit.ly/4kiYpBT

#מדע #מדעים #ביולוגיה #biology
... See MoreSee Less

3 weeks ago
🔆 ההרשמה לוועידה השנתית ה-53 למדע ולסביבה בעיצומה 🌍
9-8 ביולי 2025, באוניברסיטת תל אביב ⭐️

✅ הפורום הרחב ביותר לדיונים בנושאי מדע ומדיניות סביבתית.
✅ מקום מפגש למיטב המומחים בזירה הסביבתית בישראל.
✅ במה לשיח סביבתי פורה בין גופי ממשל, חוקרים ומומחים סביבתיים, מגזר עסקי, תעשייה, משקיעים, אנשי תקשורת, ארגוני חברה אזרחית והקהל הרחב.
שימו לב ❤ מס המקומות מוגבל https://bit.ly/4kiYpBT

לפרטים ולהרשמה>> https://bit.ly/4kiYpBT

 #מדע #מדעים  #ביולוגיה  #biology
Load more